Осiннi плеса

Осінні плеса заміліли,
Від риб вода у них шумить.
Все, що росло, вони поїли,
Стає їм тісно у цю мить.

З води всі стали виринати,
Комашок ловлять на льоту.
Хвостами по воді плескати,
Ведуть до вечора цю гру.

В природі все закономірно,
Врожай на рибу – восени.
Її виловлювать потрібно,
Бо зажиріли вже лини.

Снують по плесу щуки грізно,
Щоб не дрімали карасі.
Судак із коропом нарізно,
Пливуть сховатися в траві.

В’юни пищать на дні в муляці,
Коли руками їх беруть.
Сачок готовий на підхваті,
Щоб більше риби зачерпнуть.

Малі й дорослі ловлять рибу,
Щоби на зиму засолить.
Сома зловили наче глибу,
Не буде більше мул мутить.


Рецензии