танцювати

і, якщо все так, як показують фільми,
після смерті я би хотіла танцювати.
щоб рухи були більш пластичні,
а тіло позбулося гратів.

і, якщо все, про що мрію, збудеться,
я би хотіла літати,
хоч, може, це й трохи не людяно...
я хочу шалик строкатий.

щоб він розвивався за вітром
над морем і томними хмарами.
блакитно-червоним намистом
закутував шию. примарами

щоб стали усі мої фобії
про зламану шию чи спину.
про всі жартівливі пародії
на рухи мої. доки час сплине,

без продиху я б танцювала,
хоч, може, і трохи незграбно.
я б кожен свій рух відіграла,
проте мені все ж було б мало.

тому після смерті я б теж танцювала.


Рецензии