Узник. Фетдан таржима

   Узник
Густая крапива
Шумит под окном,
Зеленая ива
Повисла шатром;

Веселые лодки
В дале голубой;
Железо решетки
Визжит под пилой.

Бывалое горе
Уснуло в груди,
Свобода и море
Горят впереди.

Прибавилось духа,
Затихла тоска.
И слушает ухо,
И пилит рука.
                1843


                Tutqin
        Qichitqonlar shovqini,
        Derazamning ostida;
        Yashil tollar chodiri,
        Egilgan bo'y-bastiga.

        Шодлантирар ;айи;лар,
        Олисларда кўм-кўклик;
        О;, бу темир ёйи;лар,
        Биз учун улар йў;лик.

        Токай бу ;ай;у изни,
        О, ;ани ухлаб ;олсанг;
        Эркинлик ва денгизни,
        Тушларингда кўролсанг.

        Йў;ол, эй, ;албдан ;адик,
        Айт, токай ;ам чекамиз;
        ;ўллар мисли аррадек,
        Панжарани кесамиз.
                1843/2009


Рецензии
Салам!
В далИ голубой.
Надо так!
Лэйла Вахит

Лэйла Вахит   16.02.2012 00:10     Заявить о нарушении