слава

стрибай хутчіш, друзяко!
шепоче голос зліва
не потонеш у хвилях пошани:
понесуть тебе на руках!

не слухай його, брате!
бодай у нього пір’ям горло поросло!
кричить із права голос
будь обережним! не стрибай
бо ускочиш в халепу
порвуть, як бобік тряпку
стережись цього моря, брате!

слава миру зів’яне до ранку –
і тебе спепелить на світанку.


Рецензии