Спакуса

СПАКУСА

Аднойчы дзіўная жанчына
З тужліва-сумнымі вачыма
Сказала мне, што я  -- мудрэц.
І, значыць, я -- яе мужчына.
Там, дзе яна --  мая Радзіма,
І  мне з ёй трэба пад вянец…

Жанчына – цуд. Жанчына – мара.
Ды я счарнеў, нібыта хмара.
Душа не цешыцца мая.
Чаму не тут мая Радзіма?
Чаму яна мая жанчына,
Калі даўно жанаты я?

Нервова вочы праціраю.
Мінулы дзень прыпамінаю.
Ад жаху ў правым вуху звон.
Яе нясцерпнае жаданне
Прыму, нібы выпрабаванне.
А, можа, гэта толькі сон?

Адразу столькі пераменаў…
Яно, папраўдзе, і нядрэнна.
Але які з мяне мудрэц?
Бо тут, дзе любая жанчына,
Мая краіна і Радзіма.
І тут цярновы мой вянец…

Ніякай мудрасці. Самота.
Няёмка быць у ролі жмота.
Я балансую на мяжы…
Бо тая  дзіўная жанчына
З тужліва-сумнымі вачыма –
Спакуса цела і  душы.

Не  адкажу на запрашэнне.
Сабе самому суцяшэнне:
Як-небудзь трэба так зрабіць,
Каб захацелася праверыць,
Каб захацелася паверыць,
Што так калісьці можа быць.

14 жніўня 2004 г.


Рецензии
Не балансируй на меже.
Ведь ты мужик?
Решись уже!

Владимир Наливайко   11.11.2011 19:32     Заявить о нарушении
На это произведение написано 7 рецензий, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.