Яшьлек

"Яшь чак кулда пычак" диеп
 Тиккә халык әйтмәгән.
 Яшьлек алга сөргән дәрттән
 әзме егет көймәгән?!
 җитәр хәтле “тилеканлык”,
 Күбрәк китсә “сантыйлык”,
 Биләп алган акылларны,
 Хис-тойгы пәрдәсен тартып.
 Хөр фикерне, мин-минлекне,
 Канга сеӊдергән мәлебез.
 өлкәннәр сүзен тыӊламый,
 Соӊрак үкенгәнебез...
 Нишлик, шулай гомеребез ага,
 өстән бирелгән фәрман,
 Кызык, әмма табылырмы
 Яшь йөрәкләребезгә бермәл дәрман?!
 Тәхкыйк, андый хәл-әхвалне
 Белә  тик бөек Аллаһ,
 Шәфкате һәм мәрхәмәте
 өстенлекне гел ала.
 Шулай рәхәт, иркен яшь чагыбыз,
 Юләри булса да шәт,
 Бәхетле булган чагыбыз,
 Без шуӊа туктаусыз шат!


Рецензии