Дэ ж браты нам голле?..

Чыя то Гусь быжыть?
Чы, можэ, Качычка?
Пытае, чы ны дасть
Йий шо Мий Коляда,
Бо вин йисть смачнынькэ.

А за якы шышкы
Йида та купляна –
И ны пытайицця
Ридного Зайчыка
Та Гусь оскубана!

А Козлик Татовы
Клав тэ пычэнничко,
Бо вин, горбатынькый,
Но й Служыть Батыньцы,
А ны Вырэничцы!

Пойила Гусочка
Да увэсь цюкрычок
Мого Козачыка,
Шо скачэ Зайчыком.
Аж лэдь ворушыцця!

Ой, шоб но цюкрычок,
А й крупэй торбочкы.
Шэ й грошкы вырвала
И з хаты выгнала
З Бычком одкормляным!

Казак Татка Обнев,
Оно гармоню взев –
Колядуваты став
Оно ради Хрыста.
Но зном бье Воронне!

Дэ ж браты нам голле
Чы кыя довгого –
Шоб Сэрдынько Мое
Ны ззила та Свынне,
Шо тилькы рохкае?..

1. 12. 2005


Рецензии