На свiй день народження

            Дмитру Федоровичу

* * *

Цвiте терен над водою,
В небi – зорi яснi…
Як була я молодою, -
Скрiзь цвiли троянди.

А як пелюстками долу
Облетiли роки, -
Цвiте терен в моїй долi…
Навiть сумно трохи!



* * *

А бiля млину не буде криницi,
Бо все вологе i так…
Покритки, наймички щей  водяницi
Мусять Причинною стать!

Нi, я не хочу! Та знову – до кави:
Нiч-чарiвнице, прийди!
…Завжди чекаЄ на мене ласкавий
Брат – Той, що в скелi сидить.


Рецензии