***

***
Вже серпень  останні завершив покоси,
Сховалась солома в духмяні стоги...
Вже ножиці зріжуть русявії коси –
Скінчаться його безтурботні роки...
 
Впаде на плече, потім  ляже додолу
Темніша від ночі одежа його.
Навіщо це треба йому, молодому, –
Сховати від світу себе самого?
 
По ньому отці «Трисвяте» заспівають,
«Обійми відкрий!» — заведе гучно  хор:
У ангельський чин тут  його посвящають,
І дивиться пильно  святих всіх  собор.
 
Сьогодні помер отой отрок  преславний,
Але народився новий чоловік.
Який незвичайний наш світ православний:
Що сталось- те сталось, назавжди, навік.


Рецензии