Пеперудено лято хайку

ПЕПЕРУДЕНО  ЛЯТО

1.
С вълшебни танци
пеперуди влюбени
ухажват цвете.
2.
Бял ябълков цвят.
Пчелите му танцуват
любовния танц.
3.
Сълза отрони
влюбената лилия -
бисерна роса.
4.
Зората нежна
с целувка  буди деня.
Вълшебно утро!
5.
Жадна мида
погълна пясъчна сълза –
роди се бисер.
4.
Слънчогледите
се кланят на  слънцето,
Обожават го!
5.
С румени бузи
лято шета в полето.
Жъне нивите.
6.
Щедро дъгата
дарява  с цветовете
си поляните.
7.
Нежност, красота,
изящество и финес –
пеперуден танц.
8.
Пеперудите
танцуват цяло лято,
но само едно!
9.
Щурчета пеят
тиха лятна балада,
приспиват деня.
10.
В слънчева люлка,
люлее се житото –
ухае на хляб!

11.
Незабравимо
пеперудено лято
с аромат на море!


Рецензии
На это произведение написаны 3 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.