Зезаг

    «Зезаг»                А.С.Пушкин.
 
 Тептар юккъехь худаделла,
 1уьллу зезаг,диц а делла;
 Акхайолу тамашийна,
 Са д1алоцуш, ойла сан:

 Мичахь кхиъна?Муха?Маца?
 Меллалц даьхна?Даьккхи хьан?
 Хийрачо я кхиийначо?
 Х1унда ду кху юккъехь хьо?

 Ирахь1еран безам бу те,
 Я къизачу къастаран,
 Я цхьалла ю дагалуьйцург,
 Арахь,хьуьнхахь,лелаш ша?

 Дийна вуй-те,дийна юй-те?
 Мичахь ду те церан 1ер?
 Я д1адайна техьа,зезаг,
 Церан дахар,хьайчух терра?


Рецензии