Коннэшунен, тоймагыз салкыннарын

               

            Коннэштерэ  ул  мэхэббэт  , коннэшмим дип торсан,да.
            Баштан  уйларны  кусан,да  ,  барсын ж,ыеп  барсан,да.
            Кун,еллэрне  ж,илкендерэ ,  яндыра   йорэклэрне.
            Эйлэндерэ   уз   утында  ,  кумергэ    телэклэрне.
               
            Ялгыз  калган  аккош  сыман  ,  кичерэсен,  дингезне.
            Ан,ламыйча   иртэ – кичен    уткэрэсен,   конен,не.
            Югалтасын,   сойгэн   ярын, ,  ан,ламый   нэзек  ж,анын!
            Коннэшунен,  ни  икэнен , тоймагыз  салкын карын!
               
            Коннэшунен,   чын   салкынын  ,   белмэгез  гомер буе.
            Сак  булыгыз ,  уйнамасын   кун,елдэ   шайтан  туе.
            Ометлэрегез   сунмэсен ,  коннэшу  ярсуыннан.
            Утегез тормышыгызны ,  мэхэббэт басуыннан.
            
            Онытмагыз тэуге тапкыр, назлы булган сузлэрне.   
            Яратамын   сине   диеп ,  башлагыз   хэр  коннэрне.
            Курешкэндэ   йорэгегез  ,  ашкынсын   сагынудан.
            Бергэ   булган  минутларда  , шашынсын  шатлыгыннан! 
               
                (15,05,2010г,)         


Рецензии
На это произведение написаны 3 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.