Дiвчинка-голодомайстер

Дівчинко-голодомайстер,
ти облизуєш свіжозаковані ґрати.
що тобі дати,
якщо я лиш голод?
Моя білена айстра,
Твоїм голосом плачуть безликі зали/
Як записати
на срібних плечах
Моїх марень і снів
Чорно-сині карти?
Дівчинко-голодомайстер,
під терпкою шкірою сіль і попіл.
Скільки в тобі питань?
Скільки в тобі підірвали соборів,
Скільки крові в твоєму опії?
Дівчинко-голодомайстер,
Твої очі – вокзально-холодні вітри,
Пронижи мене синістю,
Покарай невинністю,
Перехрести, оближи, розітри,
Поки я закриваю для тебе виходи
Із криваво-красивої гри.
Дівчинко-голодомайстер,
Мій тюремник і бранка,
Громадська коханка
Спраглого й ніжного
Покоління child-free.


Рецензии