Коли помирав вiн...

Коли помирав він, до нього прийшло життя –
Веселий малюк, життєрадісний і кирпатий.
Малі рученята до нього тягло дитя:
Чого ти лежиш? Уставай-но, ходімо гратись!

Коли помирав він, до нього приходив страх
Що, може,закінчиться все, як його не стане.
І шарпало душу на вже неземних вітрах,
Та він шепотів:  Це неправда, не я  -  останній.

  Приходили друзі.  Журчали струмки розмов.
На мить оживала обличчя його блідИзна.
Коли помирав він, до нього прийшла любов,
Та він попросив: Не пускайте...  Скажіть, що пізно


Рецензии