Осiння доброта

Вже освітив світанок  білий іній,
В промінні сонця грає в іскрах дах.
Немов коштовно  діамантове каміння,
Дарує людям осінь у слідах.

Небесний схил рожевим сяйвом чистим,
Розфарбувала з неба до землі.
Калину вбрала,  мов дівчину в  намисто,
На райдужному килимі стоїть.

Клин журавлиний пір’ячко кидає,
Щоб повернутись знов у  рідний край.
Їх осінь, ніби мати проводжає,
Приносе  людям радість  і печаль.

А  день осінній в «бабиному літі»,
Згадав неначе пору золоту.
Всім  щедро душі гріє сонцем й світить,
Щоб не забули  осінню доброту.


Рецензии