Йэрминкэ

(На башкирском язые)


Йэрминкэ богон, йэрминкэ!
Кесеhе hэм олоhо
Майзанга табан эркелэ,
Геy килешэ коллоhэ.

Э унда гармун тарталар,
Мэж килэ саузагэрзэр.
Йэш - елкенсэк кyнел аса,
Хак белешэ эбейзэр.

«Шашлык! Теленде йоторлок,
Бэлки, алып китерhен!?»
«Бына балык! Тоттом yзем!
Тэмлэп ауыз итерhен!»

«Тэкэ! Бирэм ярты хакка!»
-Кyзен кыса бер ханым.
«Уны кайза асырармын?»
«Барзыр эле балконын!»

Машинала бер тай кешнэй:
Эйткэн кеyек: «Йэмэгэт!
Мине иткэ озатмагыз,
Рухыгыз булыр хэлэк!»

Йэрминкэлэ йороном мин,
Тэмлэнем каймак, шашлык.
Кемгэлер ул - кyз кызыгы,
Кемгэлер - акса, шатлык.


Рецензии