Кажуть був казак Голота...

Кажуть був казак Голота,
Хочьтэ вирьтэ - хочьтэ ни!
Кажуть вин чэрэз болота
Миг проихать на кони.

Кажуть добрый був рубака
Миг быка пэрэрубать!
Залпом выпыть миг тры(!) пляхы,
"Шо тут пыть?!" - потим спытать.

В таньцях був як витэр буйный,
И нэ мав нэ якой бийкы.
Був красывый, щирый, вумный.
И нэ брав чужой копийкы.

Миг з соломыной у роти
Цилый дэнь в води сыдить!
Миг(мо брэшуть?) у городи
Всэ шо трэба насадыть!

Був у ёго чуб - по плэчи.
Бурка була замист хаты.
Зъисты миг смэтаны глэчик.
Силь нэ в том - вин був...КРЫЛАТЫЙ!

Миг литать над стэпом, морэм.
Горы шо - хиба то горэ?!
Як  похид, то вин в дозори
Бачэ всэ! Ны хто нэ спорэ.

То була ёго "турбота"!
"Ворог?" - шо ёму робыть?
У нёго одна клопота -
Як "крылатого" побыть.

Былы в него и шрапнэлью,
Тай з ружжа - а хто попав?
Був вин дужэ вэрткой цэлью -
Быстрым джмэлыком литав!

.........................


Дэ вин дився нэ казалы.
Можэ доси дэсь живэ?!
Но у ёго, шоб вы зналы,
Е знаслидач - Вэ Дэ Вэ!!!

Бье вражину зверху, з лёта
"Хто?" - Из крыламы пехота!!!


Рецензии
в строчках кубанский колорит
живо и вызывает неподдельный интерес

Наталья Бедная   09.10.2011 19:27     Заявить о нарушении
На это произведение написаны 4 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.