Зима

       Зима
Пухкий сніг упаде,
Завірюха завіє,
Мороз з ночі прийде,
Крига ріки покриє.

Задрімають ставки,
Вдягнуть срібну льодину,
А зимові пташки
Обнесуть горобину.

Запетляють  вовки
Поміж хащами стежки,
А олені прудкі
Зроблять хитрі мережки.

Непробудне спить ліс
У звіриній царині,
Сніг іскристий завис,
На зеленій ялині.

Закуняє земля
У привільнім покої,
Колись збудять поля
Весняні водопої.

А поки сипле сніг,
Завірюха гуляє,
Заховався в барліг,
В снах ведмідь утопає.

07.10.2011 року


Рецензии