Барометри погоди

Ластівки – барометри погоди,
Перші відчувають зміни в ній.
Демонструючи завжди перестороги,
Коли дощ, чи буде буревій.

В непогоду змінюють польоти,
Коли ясно – високо летять.
Посідають відпочить на дроти,
Стережуть постійно немовлят.

Прилітають ластівки весною,
Як теплом зігріється земля.
Гнізда в’ють під стріхами слиною,
Щоби висидіти в них дитя.

Із зорею ластівки в роботі,
І снують до самого темна.
Добуваючи корми в польоті,
Носять пташенятам до гнізда.

Не спішіть так скоро відлітати,
Хай ще буде літо і тепло.
Будемо просити і благати,
Щоби літо бабине було.

Ще на сонце грають павутинки,
Ночі холоднішими стають.
Покидають ластівки домівки,
Дні осінні знову настають.


Рецензии