Язмышнын, тэбигэте
Биргэн донья яратылган мэн,гелек гэлэмнэрдэ.
Серле могж,иза аркылы , ж,иргэ килгэн бар бэндэ.
Килэчэкне телэсэдэ бэндэ алдан белергэ.
Эзлэп язмыш тэбигэтен , фэлсэфи* нигезендэ.
Yз доньясы билгелэнгэн, , бэндэнен, гомерендэ.
Кемнен,дер алдан язылган курсэтеп бар мизгелдэ.
Кемдер «тормыш дин,езенен,» , дулкыннарын гизгэндэ ,
Астын оскэ эйлэндерэ язмышнын, « коймэсендэ» .
Кемдер ашыга тормыштан барсын алып барырга ,
Ин, беренче сафта булып , истэлектэ калырга.
Кемдер “искэн ж,илгэ” тубэн яреп бара тормышка ,
Риза булып hэр сынауга, башын иеп язмышка.
Кемгэдер исэн чагында мактау ж,ырын ж,ырлыйлар.
Лаек эше булмасада , боеклилэр , зурлыйлар.
Кемдер мактауга лаеклы , белдерми изге эшен.
Кемдер yлгэнчегэ хэтле яши тyгеп тир - кочен.
Yз тарихы гэлэмнэрдэ , языла hэр бэндэнен,.
«Гэмэл дэфтэренэ» теркэп барыла бар кургэне.
01.10.2011г.
*(фэлсэфи-философия)
Свидетельство о публикации №111100200838
Нурзиля Ахметова 1 04.10.2011 11:17 Заявить о нарушении
Ямалеев Марс 04.10.2011 21:11 Заявить о нарушении