Ветер вдоль берега. Эльф

Дихати важко. Безкрилi вiтрила,
Бещена маса повiтря на вiках,
Перевантаженi кульки iз мила,
Вщенть розбивають лице чоловiка.

Дiти видмухують мрiю суничну,
Очi як лiнзи, дихання цукрове,
Сонячнi хвилi крiзь барви античнi,
Все ще попереду. Першоi кровi...

Щось заважае дивитись на обрiй,
Очi незрячi... не хочуть , не бачать.
Зламаний Вiтер кришталем прозорим
Рiже гортань, лльеться кров'ю гаряче

Знову те ж саме замацане Сонце,
Тисну останнiй, кiнцевий, пентхаус,
Все що любилось нарештi зiсталось,
Швидко злiтаю. Лишаю балкон цей...

Вiтер незгарбний, дитячi забави,
Маеш, що хочеш, але нещодавно,
Ми пам'ятали, як бавлятсья барви
Зараз забули. Це дуже забавно...

Щось пiдиймаеться геть над землею,
Пил та хвороба, незаймана сила,
Чи то незламана, годи що мила,
Рушу по Вiтру, дедалi за нею...


****************


А у Ветра кончилось Вино...
Ни амбиций и ни притязаний,
Мысли серой выщербной стеной,
Встали между. Он уже не с нами...

Ветер стих. Усталое "потом",
Объяснило горечью надежду,
Принимая старость на постой,
Сел. Остыл. И чай, как все, конечно...

Поперек не дует, только вдоль,
Осень зыбит водные мурашки,
Ветер стих, и парусная боль
Не вернется больше. Это страшно.

Звезды в воду сыпал - к возвращенью,
На Комету - чтобы повезло...
Без упреков, страхов и сомнений,
За окном лучистое светло...

И никто на свете не ответит,
Воздух в легких, выдохнул полет...
Вроде дует, но уже не Ветер.
Полшестого. Я ушел. Зовет!

_______________________________________

© Эльф


Рецензии