Мой родной уголок

На белорусском языке

А вот стихи выпускницы СШ № 2 Евгении Козловой (Семериковой), живущей сейчас в г.Орша
Мой родны кут.

Там спявае салавейка
Звонкаю вясной,
Там рачулка, нібы змейка,
Пахне там сасной.
Тэты край - мая радзіма,
Сененскі раён,
Найсвяцейшы і адзін,
Найпрыгожы ён.
Невялікія азеры,
Ды затое шмат.
Для чаго бяскрайнасць мора?
Лепей даляглад.
Гэты край усім багаты.
Там ільну блакіт.
У чаромхах гонуць хаты,
Руняў аксаміт.
Там гуляла я ў травах
3 любым удваіх.
Там купальскія забавы
Весялілі ўсіх,
Там юнацкі год узнесласць,
Песень глыбія,
Там пяшчотна маіх веснаў,
Сэрца чысціня.
Часта ў снах я там бываю,
У квецені лугоў.
Гэты край не забываю,
Успамінаю зноў
. Там жыве яшчэ матуля
Родная мая,
Там мне добра і ўтульна,
Там у шчасці я.
Добры дзень, мая радзіма,
Родны, любы кут.
Мой зялены, мой адзіны –
Вырасла я тут.


Рецензии