Розбий менi скло...
Я вимкну все світло, щоб краще тебе побачити.
Зрізай гостро-чорні ґрати моїх колін -
Це все, чим я можу віддячити
За дні, замуровані в плитах костельних,
Облизаний слід на безсонній бруківці,
І зашморг шовковий, і зашморг ласкавий
На тонко-прекрасних німецьких хрестах.
І ребра собору м’яко
Лягають мені під пальці.
Чиї цілуватиму стіни – його чи твої?
Гортай молитовник, шукаючи в нім мої тіні,
Спадаючи хутром на плечі, вповзай в мої сни,
Тонка, як зміїне шипіння в весільному гімні,
Завий мою шию і плач під печальний орган.
Ти грань мого світла, ти чорне тепло мого мороку,
Облизуй мені перерізане навхрест плече.
Живі проповідують: «Грішна, молись за спасіння»,
А мертві шепочуть: «Прекрасна, люби всі гріхи».
Свидетельство о публикации №111092008477