***

Борис Олейник
 
Людей, конечно, больше чем народа...
Когда поёшь в чаду на полный рот
Ты к человечеству любовь... Иуда,--
О, вспомни, наконец, про свой народ,
Хотя б за то, что в это время
Несет он за тебя большое бремя.
А ты, хотя бы покраснел, о, что-ль!
 
 
Оригинал:
 
Борис Олійник
 
Людей, звичайно, більше ніж народу...
Коли виспівуєш на повен рот
Любов до людства... з сотого заходу,--
Згадай, нарешті, і про свій народ,
Хоча б за те, що має він в цю мить
Виконувати каторжну роботу:
За тебе перед людством червоніть.


Рецензии