Злива

Поливає вереснева злива.
Листя, що не скрізь іще пожовкло,
приховало яблука і сливи.
З поля, де мотори вже замовкли,
дітлахи втікають галасливо,
покидаючи курінь з соломи.
Ноги геть в болоті, але вдома
мама теплим молоком напоїть,
перевдягне в чисте, заспокоїть,
дід розкаже казку вже відому
про Котигорошка і про ріпку...
І поволі стихнуть звуки грому,
десь далеко гупаючи зрідка.


Рецензии