***

минуле вертається, коли не згадуєш,
виламує двері із новим замком,
вривається в дні і ночі. хоч не має прав,
змінює все, як новий управком.

змінює розклад твого харчування
так, що хлібина до роту не йде.
перевертає в кімнаті до рання
речі всі.. і потім знову іде.

а ти стоїш і не знаєш: чи плакати,
чи наздогнати, чи плюнути в слід..
він вже пішов, та в кімнатах всіх затишних
свій залишив безтютюновий слід.


Рецензии