Па Беларуси шок!

На белорусском языке

Па Беларусі шок!
Народ, не стапарыся,
Бяды і гора столькі знаў
I з гэтым прымірыся.

Сцярпі і ў гэты, дзікі час
Крывавае знявагі.
Ты памяркоўны, гэта - код!
То не згу6і павагі.

Цябе нішто ўжо не зламае.
Жыццём нялёгкім гартаваны.

Ды, жорстка бухнула мятро –
На кожным сэрцы зноўку раны.

Якое ж яго трэба мець,
Каб змесціць столькі болю.
Тэракт? Каму патрэбен ён?
Скарыць народ пад злую волю!

Палітыка? Пралікі? Страх?
-Эксперымент адбыуся!
Жахніся вораг - тэрарыст,
Ты моцна памыліўся.

Дэбіл, пачвара без мазгоў,
Знай, толькі страпянешся,
Мы выплачам свій крэуны боль,
А ты ім захлынешся!
Запалім свечкі, памаучым,
Памянем гора наша
Плач, Беларусь і не даруй
За усіх калечаных і целам і душой,
За усіх, бязвінна паўшых.
13.04.2011.               
г.п. Багушэуск.


Рецензии
Здравствуйте, Полина. Почитал Ваши стихи на белорусском. Не владею ни белорусским, ни украинским, но даже без перевода всё понятно на 90-95%, что ещё раз подтверждает родство славянских корней. Родство не только языковое, но и духовное - одинаково негативное восприятие насилия в виде подлых терактов, направленных на мирное гражданское население.

Константин Тарко   18.01.2018 07:41     Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.