Вiршована душа

Заримованих  слів  непомітні,  стрімкі  круговерті, 
Я  поволі  і  сам  наче  рима  до  тебе  стаю. 
Я  тобі  відішлю  цю  віршовану  душу  в  конверті, 
Я  тобі  відішлю…І  чекатиму  довго  твою. 

Я  стиратиму  час,  рахуватиму  подихи  й  кроки, 
Фарбуватиму  сни  і  засію  теплом  небосхил. 
Я  писатиму  нас,  як  писали  послання  пророки 
І  читатиму  потім,  з  століть  витираючи  пил. 

Запалають  рядки  і  в  багатті  із  слів  полум’яних, 
Мерехтінням  ледь  видним  знайомі  засяють  вірші. 
Я  помічу  його,  серед  вогнища  танців  багряних,– 
Цей  віршовано-ніжний  забутий  шматочок  душі.


Рецензии