До школи

Розбудив мене світанок,
 Променем крізь скло.
 Виграє в моїм сніданку
 І в душі теплом.

 В склянці бджілонька проснулась,
 Жде на мене, жде!..
 Де у двір з кімнати вихід? -
 Сонна не знайде.

 Бджілку випустив на волю,
 Відчинив  вікно.
 Вперше йду з букетом в школу,
 Після літа  знов!..

 У яскравих, пишних квітах,
 Бджілка знов гуде.
 Проводжає в вирій літо
 І до знань мене.

 Здравствуй!.. - здравствуй рдна школо!
 Голосний дзвінок.
 Відкриває в світ дорогу,
 Мій шкільний урок!..


Рецензии