Pusbrolio Vytauto mirtis nuo vieno smugio

                Vytautas Mickaitis, mano pusbrolis, gime 1952 metais. Augo, dirbo ir mokesi vienu metu. Jis buvo vedes ir turejo maza sunu. Taciau jo gyvenimas buvo nutrauktas.
             1977 m. rudeni, jis su draugais svente vieno bendradarbio gimtadieni alaus restorane "Rambynas" Kaune. Priesais restorana, antrame aukste esanciame bute, buvo jauni zmones, kurie gere ir susigincijo, kad vienas is ju, Stradalovas (as tik prisimenu pavarde), po to, kai jie iseis i gatve, jis parodys  karate pries pirma sutikta zmogu. Karate tuo metu buvo oficialiai uzdrausta, taciau armijos ir laivyno pajegose sios kovos budams apmokydavo.
          Kai draugai isejo i gatve, tuo paciu metu is restoranas isejo Vytautas. Stradalovas vienu kojos smugiu pataike i veida ir jis nukrito ant saligatvio. Nusikalteliai pabego, o Vytauto draugai nedelsdama paskambino i greitaja pagalba. Greitoji pagalba atvyko greitai, nes visi Vytauto draugai, kaip ir jis pats dirbo vairuotojais ir medicinos darbuotojais greitojoje pagalboje. Laukdami greitosios jie megino jam padeti. Taciau Vytautas nejudejo, nors silpnas pulsas ir kvepavimas buvo.  Jis is karto buvo priimtas i Kauno klinikine ligonine. Bet po operacijos jis buvo komoje. Nors gydytojai padare viska, ka galejo, Vytautas po keturiu dienu mire, neatgaudamas samones.  Mirties priezastis buvo galvos trauma, nesuderinama su gyvybe, nuo smugio, gauto krintant  ant saligatviu plyteliu, nors nuo smugio i veida buvo suskaldytas zandikaulio kaulas. Jis buvo palaidotas salto rudens diena ir palydetas garsiais greitosios pagalbos automobiliu signalais. Automobiliu buvo apie trisdesimt. Tuos kraupius signalus ir dabar girdziu.
  Nusikaltelis buvo sulaikytas, ir nuteistas desimciai metu laisves atemimu. Visi gimines buvo nepatenkinti siuo teismo sprendimu, bet Vytauto mama Irena atsisake pateikti apeliacija, sakydama, kad niekas jai nesugrazins vienintelio sunaus. Taip zuvo niekuo nekaltas zmogus, del girtu chuliganu speliojimu. Taip tevai liko be sunaus, zmona be vyro, o sunus be tevo.


Рецензии