Морж

         

Сім раз запалення легенів
Він мав, але не зупинявся –
Перед будинком, щоб то бачили усі
Холодною водою обливався.

Чи то бувало в спеку, чи в мороз,
На те він не звертав уваги,
Хотів, щоб звали його «морж»,
Хотів серед людей поваги.

Безглузда думка ще була:
«У книгу Гіннеса попасти»,
Раптом фотруна підвела
І не минув наш «морж» напасти…

Не в книгу Гіннеса попав,
І вже не звали його «морж»,
Навіки чоловік пропав,
Бо кужуть, що потрапив в морг…


Рецензии