Узен, неке - узен, э

             

Тормышнын,    авыр    чагында  ,  узенэ    ж,айлар   эзлэп ,
Кул   сузмыйча    якыннарга  ,  узе   турында     уйлап ,
Ташлап    киткэн    кешелэрне   ,   язмыш    торадыр    кузлэп.
Сон,    булсада   шул   чакларны  ,  кайтарып    бирер     сайлап.
 
Ялгышларын    кичеруне  ,  ж,ан    белэн     сораганда ,
Ан,лап    кылган   хур   эшлэрен   ,  эрнудэн    йорэгендэ ,
Гафу    итмэгэн    кешене  ,  узенен,    тормышында  ,
Гафу   ителмэгэн     булыр   ,   килэчэк    гомерендэ.

Ялганлы   гэйбэтлэр     сатып  ,    кара    уй    йорткэн   бэндэ ,
Сузе     белэн    ,    араларны     бозган    булса    эгэрдэ ,
Узедэ   гомер   кичкэнэ  ,  тап    булыр    ялганлыкка.
Укенсэдэ       тормышында  ,  чыгалмас    яманлыктан.
      
Безнен,  бар   кылган   эшлэрне :   яхшылык   ,   яманлыкмы.
Язмыш     кайтара     кирегэ:      кайгыда    ,    шатлыктамы.
Тормыш    куласэсе    юлы  ,  безнен,    яшисе   донья.
Килэчэктэ      узен,неке    -   узен,не    котеп   тора.
                (18.08.2011.)


Рецензии