пустоти

Великі сили є для деформацій
Потрібні, щоб зігнувся весь метал,
Дав Резерфорд багато інформацій,
І от всі вчені кинулись в аврал.

Ось атом взяти - пустота суцільна,
Весь світ навколо із таких пустот,
Ця пустота збирається мобільно,
Галактики формує в сотні сот.

Із пустоти весь Простір, що навколо,
А в пустоті є інша пустота,
Вона, як свердло, крутить світу коло,
Хоча і в ньому сутність вся пуста.

Пусте в пустому, як таке можливо?
Виходе й наша також ціль пуста,
Пусте маріння, урагани, злива,
Пусті всі очі, душі, та уста.

Пуста дитина і її усмішка,
І мудрість древніх старців в голові,
Пуста сама, труни пустої, кришка,
Пусті еритроцити у крові...

Пуста любов, пусті всі обіцянки,
Душі пустої цей пустий політ,
Пусті в пустому космосі бовтанки,
І дні пусті, пустих прожитих літ.

Пусті пустого хвилювання нерви,
Перед пустою смертю жах пустий,
Порожній бруд пустої всюди скверни.
Пусті складні тривоги і прості.

Пусте пустим, а не проскочиш наскрізь.
Коли пусте стає вже не пустим?
І от тоді ми подолали страшність,
Поставили над храмами хрести...


Рецензии