Мангровi заростi
Темно навколо, хоч дуже цікаво.
Он пропливає варан вдалині,
Погляд холодний, аж страшно мені.
Пагубне місце, болото мерзенне...
У вишині палить сонце вогненне.
Тут океан зустрічає ріку,
Воду дає їй солоно-гірку.
Запах кокосів гниючий, огидний,
І далі носа нічого не видно.
З дерева корені в тонкі ряди,
Тягнуться із висоти до води.
Все у вузлах те коріння колюче,
Сплелось до купи, як плем'я гадюче.
Тьма комарів, паразитів і бліх,
Хатою мангри слугують для всіх.
Чорні, червоні є мангри, є білі,
З мулу стирчать стовбурці занімілі.
Змії кишать, крокодил он закляк,
Краби, креветки завбільшки з кулак.
Все це для мене - цікава мандрівка,
А для людей острівних - тут домівка.
...Переглядаю відзняте кіно,
Шкода, мандрівка була так давно...
08.08.2011
Фото автора
Свидетельство о публикации №111081005759