Степовi тюльпани

В степу, що поринає в море,
Серед зеленої трави
Зачервоніли острови,
Іду до них, як в давню пору.
Все ближче, ближче – ось вони!
Весняні красені червоні.
Їх ще не потоптали коні
І люди тут ще не були.
Тюльпани степові мої!
Ви – кров землі, ви – кров козацька,
Тут не одна могила братська
З’явилась після тих боїв…
Зриваю вас і серце крає
Раніше невідомий сум
За тим, хто є, і тим, хто був,
І ще за тим, кого не знаю.
Як я вас, також і мене
Чиясь рука колись зірве,
Пробачте, чорноокі,
Що вас коханій віднесу
І вашу їй віддам красу,
Свій загубивши спокій.


Все стихи автора  http://portofranko.ru/?tag=kalistrat


Рецензии
На это произведение написаны 4 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.