Християнське життя

Яким має бути християнське життя?
До чого порівнять його? Можливо, до стола?
Ось стіл стоїть із ніжками всіма.
Такого рада мати я стола-

Він не хитається, не пада, стоїть рівно.
Я думаю, такий ось стіл буде усім потрібний.
Є і такий стіл - це ніби-то і стіл,
Та всього має троє ніжок він;

Хоч і стоїть, але ж "ноги" нема.
Ніхто не схоче мать цього стола.
А це що ще таке, що має ніжки дві?
Що втримається на оцім столі?

І з ніжкою одною це вже не стіл,
Хоча столом колись і звався він.
Столи без ніжок не потрібні нам.
Ми мати хочемо надійного стола,

Щоб ми могли поставить борщ і кашу,
Щоб сісти і спожити їжу нашу,
Щоб акуратно було все і без падінь,
Без різних негараздів і непорозумінь.

А зараз порівняємо себе з столами-
З поверхнею пласкою із чотирма "ногами".
Віра, покаяння, покора - є поверхнею столу.
Молитва моя - це до столу ніжка одна,

Боже Слово - до столу є ніжка другА.
А третя- спілкування і єдність свята.
Свідоцтво світу, всім рідним і знайомим-
Четверта ніжка до духовного столу.

Тепер же поміркуймо, браття й сестри,
Чи віра є у нас міцна, безмежна?
Чи, може, в рамки Бога ставимо в якісь?
А просимо ж, щоб Божий Дух вселивсь.

Ми грішні, але прощені з любов"ю
Й обмиті від гріхів Ісуса кров"ю:
-Коли згрішу, до Бога поспішаю
Із покаянням й Він мене прощає.

Бог вільний дає вибір мені в моїм житті.
Господь, Тобі покірна- у всьому будь лиш Ти.
Моє життя - молитва безперервна.
Я Слово Боже хочу знать, вивчаю його ревно.

Із друзями спілкуюся - із сестрами й братами.
І в цьому спілкуванні Господь наш завжди з нами.
Я вільна, бо спасіння й життя я вічне маю.
Та люди ідуть в пекло, бо Господа не знають.

То ж буду свідкувати життям своїм і ділом
Я кожному, щоб люди Христа приймали сміло.
Потрібно дійсно, друзі, -брати мої і сестри-
Бути народом Божим й любов Христову нЕсти.

Прости нас, Святий Боже, за те, що не постійно
Перебуваєм в Слові, в молитві, непокірні,
Що ближнім не свідкуєм про дар Твого спасіння,
Маємо заздрість й часто ще плітки, обмови сіємо.

СерцЯ, думки і совість нам очищуй, Святий Боже;
Хай Дух Святий мінятися усім нам допоможе,
Щоб ми були надійними духовними столами
Із рівною поверхнею і чотирма "ногами".


Рецензии
Дуже правдиво сказано!
Будьмо такими!
З повагою

Вера Пасько   22.03.2012 04:54     Заявить о нарушении