Iспанське
А Іспанія пахне кров’ю і помідорами,
Спермою інквізиторів і гарячими матадорами,
Шелестом довгих суконь змокрілих паній.
Мені говорять: Іспанія у твоїх очах.
Але в мені розгулялись хемінгуеєві пальці,
Розстріляні крики випалених повстанців,
Шовково-алкогольно стелений шлях.
Мені говорять: Іспанія плаче твоїми соками,
А мої соки бродять білими простирадлами,
І марить непереможна хмільна армада,
І виногради сміються в кров під хиткими кроками.
Мені говорять: Саґрада в’ється твоїми венами,
А під колінами розливається черствий лід,
А я би спалила поглядом весь Мадрид
На радість моєму богові-шизофреніку.
Свидетельство о публикации №111080500781