Марш до життя
то ми розгойдуємо потяги метро,
це нам газованим шипучим водоспадом
життя дере горлянки, мов сітро.
Це наш щоденний крок стира бруківку,
це нас суворий час стирає в прах.
Той прах на храмах визолочує маківки
і перехожим в’ється у ногах.
То наше місто дибиться коралом,
де ми під хвилями цілуємось в уста.
То наші повіки тріпочуть під забралом,
ми - хрестоносці власного хреста.
Наш день триває з березня по грудень,
щопівночі новий святкуєм рік.
Ми - причаровані життям звичайні люди,
і вічний день, але скінченний вік.
Коли ж на попіл дня паде завіса,
неначе бульбашки, згубивши якорі,
ми зірвемось з камінних мурів міста,
аби од щастя луснути вгорі.
Свидетельство о публикации №111080102251