Хормэтле гэйбэтчелэрем!

       

Куеп    тормышта    узлэрен  ,   ин,    "акыллы"    кешегэ ,
"Хокукы    бар" , дип  -   уйлары  ,   яшэргэ     ойрэтергэ  ,   
Гэйбэтлилэр     бэндэлэрне  ,    белмичэ   язмышларын  ,
«Акны   карага   батырып»     кешенен,    тормышларын.

Миндэ   тормыш   хыялым  бар.  Рэхимсез   гэйбэтчегэ ,
Мин   кичергэн  тойгыларны   узеннэн   кичертергэ.
Тагын   гэйбэтем    «сатканчы»   ,  эшне  калдырып  « колгэ»,
Уткэн   юлымнан    ж,ибэреп   ,   башыннан     кичерергэ.

Татып   карасын:  куз     яшен  ,   сызланып     авыртуны ,
"Тормыш  юлында”   абынып   егылгач  ,  торуларны  ,
Авыртуларга   тузгэнне    “ташларга”    бэрелгэндэ ,
Ж,ан,    ж,ылысын    саклаганны  ,   йорэгем    эрнегэндэ.

Кичергэч    тормыш   юлларын  ,  эйтергэ   хокук   булыр.
Кешегэ    ничек   яшэргэ  ,   нинди   сузлэрен   табыр ?
Лэкин   чит   кешедэн   алып  ,   яшэп   булмый     тормышын ,
Чит   кешенен,    уз  юлын,а   ,  алып   булмый    язмышын.

"Хормэтле"    гэйбэтчелэрем !    “Сатулашу”    алдыннан;
Барып    карагыз   сез   алдан  , ул  кеше  барган   юлдан.
Эйлэнеп    кайтмасмы    сузлэр  ,  кара   уйлар  кирегэ ?
Йокмасын  токымыгызга  ,   кайтсын   тик   узегезгэ.
            
  ( гэйбэтче – суз йортуче,  учлэшуче,   сплетница)
                (25,07,2011г,)


Рецензии
Рэхмэт Зиннур дус! Син ойрэткэнчэ эшлэп карармын. Кайнар салэмнэр белэн МАРС.

Ямалеев Марс   08.08.2011 21:45   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.