Моя Украiна

У кожного своя, окрема Україна.
І, все ж таки, в усіх вона - одна.
І, слава Богу, що вона єдина,
І в серці гордості бринить іще струна.

Від гір Карпатських до донецьких кряжів,
Від Сумщини до древніх Кримських гір
Ще не лунають гасла конче вражі,
Ще, хоч худенький, а триває мир.

Не дай вам Бог - піти брат проти брата,
Хай краще небо упаде в Дніпро!
Хай буде затишно в палаці і у хаті,
Ворогування хай не винищить добро.

Нехай існують мирно діалекти,
Говірки, інших мов різномаїття,
Не треба нам ні "трійки", ні Конвенти,
Ні "фахівці" з питань кровопролиття.

Єднаймося, брати мої і сестри,
Ми - українці, є такий народ!
Так, ми поділені на щаблі та на верстви,
Та в нас - єдиний генетичний код.

Він містить в собі рідкісну відвагу,
Незламність у запеклому бою,
До сивих воїнів - пошану і повагу
І товариськість у чужім краю.

Де б не були ми - нас не залякати
Нуждою, працею, що зранку до темна,
Лише б живі були брати і мати,
І Україна, що у нас одна...

Все стихи автора  http://portofranko.ru/?tag=kalistrat


Рецензии
Сергію ! Який файний вірш! Прочмтайте мої на укр. мові- ВРЯТУЙ УКРАЇНУ. та ін.

Виктор Лыс   04.08.2011 00:30     Заявить о нарушении
Вікторе! Красно дякую за добрий відгук на "Мою Україну". Вашого вірша "Врятуй Україну", на жаль, не знайшов

Сергей Калистрат   09.08.2011 20:03   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.