Вибори

                І знову вибори  /сатирична мініатюра/


-Товариші, панове, господа,
 На вибори іти пора,
 Ми ролики  вже крутимо,
 Про те, як нам живеться,
 Як Вас ми любимо!
 Прийдіть, проголосуйте,
 За нас  і тільки нас,
 А ми тоді для Вас,
 Пенсії добавимо,
 Зарплати і субсидії,
 На масло, молоко, 
 Дотації введемо,
 І м’ясо завеземо...

-Чого, трясешся бабко?
 Немов осина на вітру.

 - Одержала п’ять гривень,
 До пенсії своєї,
 Від щастя й затрусило.
 Мівіни пачок п’ять купила,
 Банкет собі зроблю!

-Чого, стара, так опустилась?

- Синочку, та я дітей учила.
 Щоб чесні, справедливі були,
 Вони, про все забули...
 Тепер ми “чесні та старі”,
 Порпаємося в багні...

 Нам трішки ще прожити,
 На життя Ваше подивитись,
 І порадіти чи погорювати...
 Навіть я, учителька,
 Не знаю, що сказати?
 Наші, нові, ці пани,
 Показують свої,
 Хороми та прийоми,
 Їдять ікру,
 Французьким запивають,
Делікатеси в  писок,
 Поспішно запихають,
 І коньяком їх заливають.


 Розумні личка роблять,
 Ведуть свої розмови,
 Про те де взяти мільйони,
 Кого надути, кого провести,
 І як свій  бізнес “чесно” вести...
 Про нас промовили словечко,
 Що може, ще дадуть на молоко.
 Спасибі Вам низенько,
 Мівіни на неділю хватить,
 А за квартиру заплатити -
 То  нічим –
 Боюсь “кондражка  схватить”...
 Але я чесно, як на духу скажу -
 Пляшки  збираю і здаю,
 Хоча, там конкуренція страшна,
 Коли добавите на літр молока -
 Проголосую я за "вас",
 Голос свій віддам , хоча це срамота...
 Діватися нема “Куда” -
 Бачиш, хоч стара,
 Вам поміч буде,  то  ще й яка.

- Не бійся бабко, проживеш...
 Мівіну з молоком ковтати будеш.
 Проголосуй за нас,
 І все в ажурі буде,
 У Вас  і в нас...


Рецензии
Надя прочитала про" товариші-господа" і так заболіла душа.бо вони нагадали мені той проклятий зз -тий рік особливо про ту бабусю...Чому таких"господ" Бог не наказуе.а історія життя нас не вчить помилкам.?На все добре моя люба!Л1д1я

Лисняк Лидия   02.11.2014 16:55     Заявить о нарушении
Дякую ДОРОГА Лідіє, за ВАШ погляд і висновки з мого твору...Здоров*я ВАМ, радості. З любов"ю.Надія.

Надежда Мартынова Данчак   03.11.2014 09:50   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.