Зимовi електрички

Поміж запилених віконних шибок
Дзвінких з морозу електричок
Лежать кавалки, літа згадки:
Пушинки, мушки та комахи.

Ворса пухнастого кашне,
Віконце протираєш, рукавичка
Тепер в крихкому льоді. Йде
Кондуктор-контролер неспішно.

Тепер о восьмій зовсім темно,
Від сутінок морозніше стає,
Ще їхати з годину, певно,
Там точно сонце вже зійде.

Закутані, непевні, сірі,
Вдихають поїзда гудки
Попутні з нами пасажири,
За вікна дивляться в сніги.

Не бачать мух поміж шибками,
Не бачать літа, ні тепла,
Ні тих хто поруч, тільки прямо
В глиб его, де немає дна.

2009-2011


Рецензии