Скакун маёй мары

(Словы Івана Беладубенкі, музыка Кастуся Герашчанкі)
Dm          F               A7          Dm
Кажуць ёсць год і месяц, і дзень
                F           C                F
Для здзяйснення юначых надзей.
          Cm           Am          B
А ў мяне мара толькі адна:
         F              C       A7     Dm
Ухапіць за аброць скакуна.
Рэфрэн.
                Gm
І яго пад сядло, о-го!
                Dm
        І ў галоп за сяло, о-го!
                Cm6                D7         Gm
        Напрасткі скрозь расквечаны сад,
                B
Каб аж дух заняло, гэй-гэй!
          F                Cm6   D7
        Каб усё, што было, о-о-о-о!
Gm             F         C           Dm
Адкацілася за далягляд,
                A7    C        Dm
        Акацілася за далягляд.

Ці то сон, ці то мроя ў начы:
Зорны луг, а над лугам імчыць
Маёй мары юначай скакун,
Я хапаю аброць у руку.
Рэфрэн
Будзе дзень, я прыеду сюды,
Дзе прайшлі маладыя гады.
Ля ракі у густых туманах
Адшукаю сайго скакуна.
                Рэфрэн.


Рецензии