Кайгы килде, Туган Илемэ
("Булгария" теплоходы кайгы китерде Илгэ.
ялда булган кешелэрне, батырды кин, Иделдэ.)
Кайгы, кара кайгы килде минем Туган Илемэ
Куклэр ж,иргэ тошкэн сыман , бик авыр йорэгемэ ,
Купме сабый , гэилэне доньянын, яктысыннан ,
Язмыш алды су астына « мэн,гелек юлларына».
Нигэ язмыш шундый каты бирден, син вакыйганы?
Нинди гэеп сабыйларнын,? Кем гонахлы шушын,а?
Ярда калган исэннэргэ ничек тузеп яшэргэ?
Бердэн берем Аллакаем ! Бир сабырлык кешегэ.
Ярсып ярылган йорэклэр , купме кайгылы кузлэр.
Сезне ничек юатырга кайдан табарга сузлэр?
Тоер утыра тамакка , яшьлэр ага кузлэрдэн.
Омет белэн коткэн коннэр , исэннэрне эзлэудэн.
Коткармыйча китеп барган михербансыз бэндэлэр ,
Сабыйларнын нэфрэтлэрен , тормышында сизерлэр.
Узлэре «Сират» куперен ничек чыгарлар микэн?
«Алла каршында торганда» ялварып елап микэн?
Туганнарым булмасада , «доньядан киткэннэрнен,»
Кун,елемнэн гел чыкмыйсыз , эрнеп тибэ йорэгем ,
Илдэшлэрем ! Уртаклашам сезнен, кара кайгыны .
Ерак ж,ирлэрдэн , зур кайгы якынайтты араны
Бирсен туземлек язмышлар , бэлэсез булсын тормышлар!
Бердэм булсыннар тойгылар , чит булмасын кайгылар!
(13,07,2011г,)
Свидетельство о публикации №111071408056
Рэхмэт сезгэ,Марс!
Скорбим вместе с Вами!
Лэйла Вахит
Лэйла Вахит 29.07.2011 08:55 Заявить о нарушении
Ямалеев Марс 07.08.2011 20:09 Заявить о нарушении