Над зялёным борам
Над зялёным борам каркаў чорны воран:
G D7 G
Малады ды хіжы, чуйны да крыві.
C Am D7 G
Гэткую навалу не здалець, не згораць,
C Am H7 E7
Перш чым сохне дрэва — гінуць карані.
E+1 Am D7 G
Гэтакую навалу навалу не здалець не згораць
C Em H7 Em
Перш чым сохне дрэва — гінуць карані.
Ад чаго ты, сонца, на заход чырвона,
Як скразная рана ў маладых грудзях?
Адчаго вам, хлопцы, не сядзіцца дома?
Носіць вас па свеце, па чужых краях.
Падары мне доню, любая мая,
Пакахай сягоння, покуль цішыня,
Падары мне доню, — сына не хачу,
Нарадзі дзяўчыну — мужыкі к вайне.
Гэй, браткі славяне, што не раздзяліць нам?
Рызы ці сутаны, жонку ці каня —
Вяне дрэва, вяне пад адной малітвай,
Пад адзіным Богам спрэс ідзе вайна.
Свидетельство о публикации №111071206473