Салдатам татальнай вайны

САЛДАТАМ ТАТАЛЬНАЙ ВАЙНЫ
  Em
Мы з табой не на полі бою,
        Am
Мы з табою на полі быту.
  H7
Хтосьці харкае зноў крывёю,
             H7                Em
Для кагосьці — ўсё шыта-крыта.
Мы з табой не на грознай сечы,
А ў пакоях сваёй кватэры,
Выпускаем запал карцечы
У Надзею, Любоў і Веру.
І ні фронту няма, ні тылу.
Рубяжом — аполённыя душы,
Што рабіць, як жыццё пастыла,
Калі кожнае слова душыць?
Мы салдаты выйны татальнай:
Мы ў сусветна-сямейнай рухнем —
Хто загіне ў баі за спальню,
Хто пазе ў бастыёне-кухні.
Сколькі згінула ў гэтых войнах —
Пераможцаў не будзе сытых:
Мы з табой не на полі бою —
Мы з табою на полі быту.


Рецензии