Сядаю у аутобус

 Сядаю у аўтобус…
       Hm G
Сядаю ў аўтобус… За сотню рублёў
        Gb          Hm
Звязуць на Палессе, а гэта ж дамоў.
       H7            Em             F#                Hm
Знаёмы прыпынак… Знаёмы? — ды не.
                G      Gb                Hm
Шафёр, ну куды мне? Мы ў яве, ці ў сне.
           G                Gb                Hm
Што ж так пуста на сяле, што ж так пуста?
                Em               F#           Hm
Не клякоча на страсе белы бусько.
                Em               F#             Hm
І пад небам буслянят не відно
                G               Gb         Hm
Абапалена крыло палыном.
Прайдуся па вулцы між шэрых двароў,
І гулкае рэха азвецца “Здароў”.
Загляну ў калодзеж — і твар палатном:
Там зоркамі бродзіць бяздоннае дно.
Што ж так пуста на сяле, што ж так пуста?
Не клякоча на страсе белы бусько.
І пад небам буслянят не відно
Абапалена крыло палыном.


Рецензии