Глыбiня нябёс

Глыбіня нябёс
  Am                Dm
Чаго мне трэба пад небам гэтым,
                E                Am
Чаго вярнуўся я на зямлю.
                Dm
Чаго прыйшоў я на свет паэтам,
             E                Am
І ціха мовіў, што вас люблю.
                Dm    G
Глыбіня нябёс —
                C      Am
Паратунку сінь.
     Dm
Пракавечны лёс
                E      Am
Праз жыццё адзін.
    A7     Dm
Дома жонка ёсць,
       G      C
Дома плача сын,
             Am           Dm
Толькі з сэрцам штосць…
        E        Am
Набалела ў ім.

Дарма глядзіце так пільна ў вочы —
У іх не ўбачыш былых вякоў.
Да вас прыходзіў я не аднойчы
Навечна хутка зыйду дамоў.
Глыбіня нябёс —
Паратунку сінь.
Пракавечны лёс
Праз жыццё адзін.
Дома жонка ёсць,
Дома плача сын,
Толькі з сэрцам штосць…
Набалела ў ім.
Чаго шукаем пад небам гэтым?
Што загубілі мы на зямлі?
Сюды прыйшлі мы з якіх сусветаў,
Адкуль дарогі нас прывялі?
З глыбіні нябёс,
З паратунку сіні.
Пракавечны лёс
Праз жыццё адзіны.
Дома жонка ёсць,
Дома плача сын,
Толькі з сэрцам штосць…
Набалела ў ім.


Рецензии