Персональний тридцять сьомий

Сьогодні в мене
Персональний тридцять сьомий.
Усі сни,
Всі ілюзії, закатовані у застінках,
Вірші - кримінальні і політичні,
Живі, незавершені і ненароджені,
Ідеї суворого режиму,
Найкрамольніші спогади
Вишикувані
Для розстрілу.
Мій тридцять сьомий вимагає крові
Для фонтанів у Загірній Комуні.
Мій тридцять сьомий вимагає крові,
Найвищої міри
Для моєї ілюзії.
Останній в шерензі блідій і стомленій
Тримається гордо. Незавершено. З викликом.
Останній вірш, дитинно-надломлений,
Із хворим серцем і хриплим віддихом.
Він входить у тіло кривого ранку -
З чого почав, на чому завершив?
Просто і мертво. В цей тридцять сьомий
Він буде страчений швидко і першим.


Рецензии