***

Не сёння ...
        Я прыдумаю новую кропку
        для чакання.
Не сёння ...
        Я пакіну табе радок
        для апраўдання.
Ты змяшаеш
        хлусню
        з кавалачкамі праўды
        ў ёй.
Скажаш, што
        чакаеш
        свабодных і больш цёплых
        дзён.
Скажаш,
        снег і мароз
        перашкодзіў гэтак жаданай
        сустрэчы.
Але, нажаль, не зразумееш,
        як згарэў,
        яшчэ адзін
        мой вечар.
Паглядзі! Бачыш?!
        Пачаў попел кружыць
        нада  мной
        шэры.
Шкада, але я не магу,
        Не ўмею яшчэ
        быць
        сцервай.
У лабірынтах душы
        я ў бяссіллі рвуся
        і спрабую знайсці
        выхад.
Я патрэбна?! Паспяшайся.
        Раптам паспееш ...
        Толькі ідзі
        ціха .....


Рецензии